Mine værktøjer

Demonstration af en nyudviklet biomasseovn

Overskrift Demonstration af en nyudviklet biomasseovn
Projektets titel Demonstration af en ny type multibrændselsovn
Kontakt Dall Energy Aps, Jens Dall Bentzen,
tlf. 2987 2222, e-mail jdb@dallenergy.com
Emne Forbrænding
Forskningspulje EUDP
Sagsnummer ENS 64010-0007
Tilskud kr. 5.000.000
Slut 1. kvartal 2012
Omtalt i FiB nr 40-2012
Beskrivelse

Bogense Fjernvarme har taget en nyudviklet biomasseovn i brug. Ovnen, der er udviklet af Dall Energy, producerer en 950 grader varm røggas med et usædvanligt lavt indhold af miljøskadelige stoffer.

Teknologien er baseret på Dall Energys patenterede forbrændingsproces, der kombinerer modstrømsforgasning og gasforbrænding. Den varme røggas fra ovnen afkøles i en kedel og i et skrubbersystem. Anlægget forsyner Bogense med fjernvarme.

Ovnen er bygget af SEM-stålindustri A/S, der har entreret med Weiss A/S om projektering, indkøb af øvrige komponenter, indkøring og aflevering.

FORCE Technology har i marts 2012 gennemført et måleprogram, der dokumenterede de forventede egenskaber af forbrændingsprincippet. Det vil sige:

  • cirka 90-95 procent reduktion af støv
  • ekstremt lavt indhold af CO, selv ved 25 procent last
  • næsten intet kulstof i asken.

Dall Energy forbereder for tiden nye varmeværker og et kraftvarmeanlæg. Ovnen til kraftvarmeanlægget er en videreudvikling af “Bogenseovnen”, idet kraftvarmeovnen er designet til at optimere energioptaget i kedlen, mens ovnen i Bogense er designet til at optimere energioptaget i skrubbersystemet. Udviklingen af kraftvarmeprojektet støttes af EUDP.

Links til yderligere information

 

www.dallenergy.com

 

Handlinger tilknyttet webside