Mine værktøjer

Brændselsceller til store arbejdskøretøjer

Overskrift Brændselsceller til store arbejdskøretøjer
Projektets titel Brændselsceller til store arbejdskøretøjer (MegaDrive)
Kontakt H2 Logic, Mikael Sloth,
tlf. 9627 5602, e-mail ms@h2logic.com
Emne Brændselsceller
Forskningspulje EUDP
Sagsnummer ENS 64012-0130
Tilskud kr. 9.700.000
Slut 4. kvartal 2014
Omtalt i FiB nr 51-2015
Beskrivelse

H2 Logic har udviklet og testet et brændselscellesystem, der kan bruges til tunge arbejdskøretøjer som lufthavnstraktorer og gaffeltrucks med op til 10 tons løftekapacitet. Teknologien

er for nylig blevet overført til Dantherm Power, der fortsætter arbejdet med at kommercialisere brændselsceller til arbejdskøretøjer.

MegaDrive-projektet har udviklet og testet et opgraderet 10-15 kW brændselscellesystem, hvor den gennemsnitlige effektleverance er øget betydeligt. Derved bliver det muligt at anvende systemet i større og tungere køretøjer, herunder lufthavnstraktorer.

Der er udført teoretisk modellering og design af et 100 kW brændselscellesystem til større arbejdskøretøjer, herunder gaffeltrucks med op til 10 tons løftekapacitet. Ligeledes er der udført en analyse af forskellige teknologier til tryklagring af brint og fysiske test af udvalgte lagringsbeholdere.

I juni 2014 indgik H2 Logic A/S en aftale om en komplet overførsel af selskabets H2Drive® brændselscelleaktiviteter til Dantherm Power A/S. Fremadrettet vil Dantherm Power fortsætte kommercialiseringen af brændselsceller til arbejdskøretøjer.

Links til yderligere information
Handlinger tilknyttet webside